Cizrna, cizrna, cizrna...a zase, že? Když nám chutná a tentokrát jsem ji zakomponovala do omáčky. Omáčka je vcelku rychlá, ale opékání polenty trochu času zabere, proto si ji připravte jako první!
Pořebujete:
- 1 plechovku rajčat - krájených
- půl skleničky cizrny v nálevu - používám Alnaturu
- 1 cibuli
- sůl, pepř, olej a tymián
navrch: nastrouhaný balkánský sýr a rukolu
na opečenou polentu:
- půl sáčku instantní polenty
- vodu/vývar
- sůl, pepř
Nejprve si připravte polentu. Uvařte ji podle návodu a ještě teplou ji rozetřete po plechu. Když totiž vychladne, půjde krájet hezky na kousky, které pak osmahnete na pánvi na troše oleje.
Na pánvičce si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme okapanou a promytou cizrnu a chvíli opékáme. Přidáme rajčata a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Necháme pár minut probublat a podáváme s pečenou polentou. Na závěr přisypeme nastrouhaný balkán a přidáme rukolu.
Dobrou chuť!
hmm to někdy zkusím :)
OdpovědětVymazatTy teda jedeš! Vážně lákavé recepty.
OdpovědětVymazatNEPLECHA NA PLECHU
Cizrna, polenta, rajčata - miluju toto spojení :)
OdpovědětVymazat