pondělí 21. března 2016

Salát s cizrnou a medovými karbanátky


To nás takhle napadlo si uvařit podle Jamieho...něco málo jsme okoukali a něco jsme si zase přidali. Tentokrát si uděláme jeden rychlý salát s medovými karbanátky v sezamu. Musím říct, že jsem si na salátu po dlouhé době velice pochutnala, určitě dostane čestné místo u nás v kuchyni. Nebojte se netradičních kombinací:-)



A jdeme na to!
  • rukola
  • salátová okurka
  • svazek ředkviček
  • 1 sklenice naložené cizrny
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • citrónova šťáva 
  • provensálské bylinky
na karbanátky
  • mleté hovězí maso
  • sůl, pepř
  • sezam a med
Suroviny na salát si omyjte a očistěte. Nakrájejte a dejte do mísy, přidejte opláchnutou cizrnu a ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Přidejete olivový olej a citronovou šťávu a lehce zamíchejte.

V další míse si zase ochuťte maso a vytvarujte karbanátky, ty posypte sezamem a lehce je v něm i obalte. Rozpalte pánev a opékejte z obou stran. Nakonec přidejte med a nechte chvíli zkramelizovat. 

Podávejte se salátem a dipem ze zakysané smetany (můžete buď přidat bylinky nebo česnek).

2 komentáře:

  1. normálně tu slintám jek bernardýna, to musíme vyzkoušet.... díky, Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, určitě si udělám. Miluju cizrnu a zeleninové saláty. Dohromady jsem zatím nemíchala, musí to být výborné, vypadá to úžasně. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat