To nás takhle napadlo si uvařit podle Jamieho...něco málo jsme okoukali a něco jsme si zase přidali. Tentokrát si uděláme jeden rychlý salát s medovými karbanátky v sezamu. Musím říct, že jsem si na salátu po dlouhé době velice pochutnala, určitě dostane čestné místo u nás v kuchyni. Nebojte se netradičních kombinací:-)
A jdeme na to!
- rukola
- salátová okurka
- svazek ředkviček
- 1 sklenice naložené cizrny
- sůl, pepř
- olivový olej
- citrónova šťáva
- provensálské bylinky
na karbanátky
- mleté hovězí maso
- sůl, pepř
- sezam a med
Suroviny na salát si omyjte a očistěte. Nakrájejte a dejte do mísy, přidejte opláchnutou cizrnu a ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Přidejete olivový olej a citronovou šťávu a lehce zamíchejte.
V další míse si zase ochuťte maso a vytvarujte karbanátky, ty posypte sezamem a lehce je v něm i obalte. Rozpalte pánev a opékejte z obou stran. Nakonec přidejte med a nechte chvíli zkramelizovat.
Podávejte se salátem a dipem ze zakysané smetany (můžete buď přidat bylinky nebo česnek).
normálně tu slintám jek bernardýna, to musíme vyzkoušet.... díky, Eva
OdpovědětVymazatMňam, určitě si udělám. Miluju cizrnu a zeleninové saláty. Dohromady jsem zatím nemíchala, musí to být výborné, vypadá to úžasně. Díky za recept.
OdpovědětVymazat