pátek 20. května 2016

#foodrevolutionday - Salát s bílými fazolemi a koriandrem


Dnes je 20. května a na dnešní den připadá Food revolution day - je to den, který má zlepšit povědomí o kvalitní stravě u rodičů, školních kuchařek a zejména u dětí samotných. A tak jsem si dnes v práci - tedy ve školní jídelně nedala oběd a uvařila jsem si něco doma. 

Takže především, začněte u sebe!:-)


Můžete se inspirovat nebo vytvořit něco svého oblíbeného, třeba podle Jamieho Olivera, který vlastně tuto "revoluci" odstartoval v Británii.

Tak jdeme na to, na 2 pořádné porce
  • 1,5 hrnku velkých bílých fazolí
  • půl salátové okurky
  • 6 ředkviček
  • půl žluté papriky
  • 50g balkánského sýra
  • hrst koriandru
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • citrón

Fazole si na několik hodin namočte. Poté vodu sceďte a uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím si nakrájejte veškerou zeleninu. Přidejte vychladlé a scezené fazole. Zakápněte olejem, citrónovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Nadrobte balkánský sýr a přidejte nasekaný koriandr. Vše promíchejte a podávejte. Hotovo raz dva a můžeme jíst!

Žádné komentáře:

Okomentovat