pátek 8. července 2016

Čočkový dahl s chlebem naan


Občas se snažím vybírat jídla bez masa, rozuměj, mám ráda maso, ale někdy to chce něco jiného:-) Takže toto jídlo je čistě vegetariánské. Recept je podle Pohlreicha, ale tak nějak pozměněný a přizpůsobený tomu, co bylo doma.

Tak šup na to, je to vcelku rychlé, tedy jen to kynutí chleba trochu zabere.

cca 4 porce: 
  • 1 cibule
  • olej
  • 3 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • 1 - 2 rajče
  • 2 lžíce kurkumy
  • 2 lžíce drceného římského kmínu
  • trochu mletého koriandru a chilli
  • půl pytlíku čočky beluga
  • půl pytlíku červené čočky
  • čerstvý koriandr
  • zakysaná smetana nebo řecký jogurt
  • sůl, pepř
Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na pánvi, přidáme nakrájený zázvor a rajče. Poté přidáme nadrcené koření (předem si udělejte v hmoždíři) a vše necháme ještě hezky rozvonět. Zalijeme trochou vody a nasypeme obě čočky. Osolíme. Vaříme doměkka a podle potřeby přidáváme vodu. Nakonec vmícháme hrst nasekaného koriandru a zakysanou smetanu (nemusíme dávat).



Chléb naan - už si přesně nepamatuji, kolik z toho bylo placek (cca 5 asi)
  • 250g hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžičky cukru
  • pytlík sušeného droždí
  • 170g bílého jogurtu
  • sůl
V míse si smíchejte sypké suroviny - mouku, cukr, droždí a sůl. Přidejte jogurt a máslo a zpracujte do hladkého těsta. Na teplém místě nechte vykynout. Poté stačí rukama tvarovat do placek a opékat na suché pánvi z obou stran dozlatova.

1 komentář:

Ema řekl(a)...

Nie je nič lepšie ako indické jedlo urobené vo vlastnej kuchyni! :)