Občas se snažím vybírat jídla bez masa, rozuměj, mám ráda maso, ale někdy to chce něco jiného:-) Takže toto jídlo je čistě vegetariánské. Recept je podle Pohlreicha, ale tak nějak pozměněný a přizpůsobený tomu, co bylo doma.
Tak šup na to, je to vcelku rychlé, tedy jen to kynutí chleba trochu zabere.
cca 4 porce:
- 1 cibule
- olej
- 3 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 1 - 2 rajče
- 2 lžíce kurkumy
- 2 lžíce drceného římského kmínu
- trochu mletého koriandru a chilli
- půl pytlíku čočky beluga
- půl pytlíku červené čočky
- čerstvý koriandr
- zakysaná smetana nebo řecký jogurt
- sůl, pepř
Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na pánvi, přidáme nakrájený zázvor a rajče. Poté přidáme nadrcené koření (předem si udělejte v hmoždíři) a vše necháme ještě hezky rozvonět. Zalijeme trochou vody a nasypeme obě čočky. Osolíme. Vaříme doměkka a podle potřeby přidáváme vodu. Nakonec vmícháme hrst nasekaného koriandru a zakysanou smetanu (nemusíme dávat).
Chléb naan - už si přesně nepamatuji, kolik z toho bylo placek (cca 5 asi)
- 250g hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 3 lžičky cukru
- pytlík sušeného droždí
- 170g bílého jogurtu
- sůl
V míse si smíchejte sypké suroviny - mouku, cukr, droždí a sůl. Přidejte jogurt a máslo a zpracujte do hladkého těsta. Na teplém místě nechte vykynout. Poté stačí rukama tvarovat do placek a opékat na suché pánvi z obou stran dozlatova.
Nie je nič lepšie ako indické jedlo urobené vo vlastnej kuchyni! :)
OdpovědětVymazat