Já vím, že to tu flákám, ale poslední dobou nějak nemám morál něco sepisovat, ale třeba na instagramu a snapchatu to u mě docela žije, tak mrkněte aspoň tam:-)
Dneska Vám přináším recept na houbové topinky, ač tedy sama houby vůbec nejím. Ale mám ochutnávače, takže je to prý dobrota a za pár minut hotová! Když už je tu sezona hub...
Tak jdeme na to, na jednu topinku potřebujete:
- 1 krajíc chleba
- 1 stroužek česneku
- 1 větší houbu
- sůl, pepř
- trochu mletého kmínu
- citrónovou šťávu
- čerstvý tymián
- 1 vejce
- lžíci octa
- olej
Nejprve si opečte chleba - buď na troše oleje na pánvičce, nebo v topinkovači. Mezitím si dejte vařit vodu na vajíčko, kápněte tam lžíci octa. Česnek nakrájejte a osmahněte na oleji na pánvi, přidejte nakrájené houby a orestujte. Osolte, opepřete, okmínujte. Duste chvíli doměkka. Nakonec zakápněte citrónovou šťávou a přidejte nasekaný tymián. Houby máme tedy hotové.
Doděláme si zastřené vejce. Do připravené vroucí vody jsme dali ocet. Vajíčko si vyklepněte do mističky. Ve vodě udělejte jemně vařečkou vír a opatrně doprostřed víru vylijte vajíčko. Nechte vařit 3-4 minuty. Poté vyndejte a osušte a přidejte na hotovou houbovou topinku.
Žádné komentáře:
Okomentovat