úterý 5. července 2016

Houbová topinka se zastřeným vejcem


Já vím, že to tu flákám, ale poslední dobou nějak nemám morál něco sepisovat, ale třeba na instagramu a snapchatu to u mě docela žije, tak mrkněte aspoň tam:-) 

Dneska Vám přináším recept na houbové topinky, ač tedy sama houby vůbec nejím. Ale mám ochutnávače, takže je to prý dobrota a za pár minut hotová! Když už je tu sezona hub...

Tak jdeme na to, na jednu topinku potřebujete:
  • 1 krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší houbu
  • sůl, pepř
  • trochu mletého kmínu
  • citrónovou šťávu
  • čerstvý tymián
  • 1 vejce
  • lžíci octa
  • olej
Nejprve si opečte chleba - buď na troše oleje na pánvičce, nebo v topinkovači. Mezitím si dejte vařit vodu na vajíčko, kápněte tam lžíci octa. Česnek nakrájejte a osmahněte na oleji na pánvi, přidejte nakrájené houby a orestujte. Osolte, opepřete, okmínujte. Duste chvíli doměkka. Nakonec zakápněte citrónovou šťávou a přidejte nasekaný tymián. Houby máme tedy hotové.

Doděláme si zastřené vejce. Do připravené vroucí vody jsme dali ocet. Vajíčko si vyklepněte do mističky. Ve vodě udělejte jemně vařečkou vír a opatrně doprostřed víru vylijte vajíčko. Nechte vařit 3-4 minuty. Poté vyndejte a osušte a přidejte na hotovou houbovou topinku.

Žádné komentáře: