čtvrtek 15. září 2016

Cuketová pomazánka na topinky


Zase to tu nějak vázne, ale já poslední dobou vůbec nemám chuť něco sepisovat...ač fotek mám nafoceno hafo a v hlavě spoustu receptů, tak nemám nějak psacího ducha. Tak mi promiňte moji neaktivitu, snad se to trochu zlepší:-)

Dnes pro vás mám recept na cuketovou pomazánku, neboli tatarák. Letos se mi doma nahromadily dvě obří cukety, takže byly bramboráky na sto způsobů a taky pomazánky.

Pomazánka se hodí ideálně na topinky, nejlepší je ještě vlažná, nebo teplá. Tak jdeme na to.

Potřebujete:
  • cuketu - vůbec nevím množství, možná dvě menší
  • půlka cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sojovky
  • 1 lžíce worchestrové omáčky
  • sůl, pepř a trochu chilli
  • sekaný koriandr
  • 1 lžička papriky (možná uzená by byla nejlepší) 
  • olej
Cuketu jsem si vydlabala a oloupala - u těch velkých je to nutnost, protože ta slupka je opravdu tuhá a vyndala jsem vnitřek, protože ten taky není úplně nejlepší. U malých to klidně nastrouhejte všechno. Cuketu tedy nastrouhejte na hrubším struhadle. Nakrájejte si cibuli a česnek na jemno, osmahněte na oleji a přidejte cuketu. Zalijte trochou vody a poduste doměkka. Trvá to chvíli. Přidejte kečup, sojovku, vorčestrovku, chilli a mletou papriku. Dochuťte solí a pepřem. Zasypte nasekaným koriandrem a zamíchejte. Hotovou pomazánku podávejte ideálně s topinkami.

3 komentáře:

  1. Tak jsem ji dneska udělala jako rychlý oběd a dobrý :-) Ještě jsem to navrch posypala fetou a moc nám to chutnalo :-) Takže díky za tip, Saši! :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Saši, máš to vážně povedené!

    OdpovědětVymazat
  3. Mám taky vyzkoušené, že nejlepší je pomazánka z těch velkých přerostlých cuket. Semínka vyberu, hodí se přece na sadbu pro příští rok :-) No a z dužiny pomazánka s česnekem. Jednoduché, docela chutné, cuketa zužitkována, takže i dobrý pocit :-) Také jsem pár řádků o cuketové pomazánce sepsala a přidala i nějaké tipy, takže zvu k návštěvě i na můj blog Maková-panenka.cz

    OdpovědětVymazat