čtvrtek 29. září 2016

Plněné zapečené kapie


Další z podzimních receptů Vám nesu přímo na stůl, tedy na blog vlastně:-) Jedná se o jednoduché a lehké jídlo, které zvládne opravdový začátečník. Na suroviny není složité a na postup taktéž ne. V surovinách si vlastně můžete najít, co vám chutná a podle toho recept upravit. Takže třeba něco přidáte či odeberete.

Na dvě porce:
  • 3 kapie
  • půlka cibule
  • hrst kuskusu
  • 1 větší mrkev
  • sůl, pepř
  • olej
  • oblíbené koření
  • 150g balkánského sýra
  • 1 vejce
Nejprve si očistíme papriky, které dáme na pečící papír - zakápneme olejem a posypeme oblíbenými bylinkami. Takto připravené papriky odložíme stranou a vrhneme se na náplň. Mrkev si nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme na jemno. Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme mrkev a necháme chvíli restovat, zasypeme kuskusem a osolíme a opepříme. Zalijeme trochou teplé vody, či vývaru. Chvíli dusíme, poté vypneme sporák a necháme kuskus dojít. Do vlažné směsi přimícháme jedno vejce a můžeme i kousek nastrouhaného balkánu. Připravenou směs plníme do paprik, které hojne zasypeme strouhaným balkánem. Pečeme při 180° cca 30 min, do zezlátnutí sýra. Podáváme se zakysanou smetanou.


Žádné komentáře:

Okomentovat