středa 23. listopadu 2016

Čerstvé těstoviny s dýní


Miluju čerstvé těstoviny, ale dělat se s nimi doma, mě moc nebaví a je to vždy moc práce, bordelu...Takže když náhodou nějaké objevím, ihned je kupuju! Tentokrát jsem ulovila v Lidlu parpadele - mám je asi nejradši. Těch 250g vyjde na 24 Kč a pohodlně se z nich nají dvě osoby. Připravila jsem k nim dýňovou omáčku z oblíbené hokaido dýně, tak pojďme na to.

Pro dvě osoby:
  • půl malé dýně hokaido
  • 1 cibule
  • hrst strouhaného parmazánu nebo gran moravie
  • šlehačku/ nebo klasickou smetanu 12%
  • sůl, pepř, olivový olej
Nadrobno si nakrájejte cibuli a osmahněte na oleji. Dýni si nastrouhejte nahrubo a přidejte k cibuli. Chvíli duste a pak přidejte sůl a pepř. 

Mezitím si dejte vařit těstoviny - ty čerstvé se vaří asi 3 minutky a trochu vody z nich, přidejte k dýni. 

Na závěr zalijte šlehačkou a přisypte nastrouhaný sýr a chvíli ještě povařte. Těstoviny slijte a přendejte do pánve k omáčce. Pokud by to bylo příliš husté, dejte ještě trochu vody z těstovin.

2 komentáře: