Nebo taky dýňová pomazánka, jak kdo chce:-) Klasický cizrnový hummus dělám pořád, tak jsem si řekla, že trochu obměním suroviny a vyměním jej za dýni. Sezóna tu je stále, tak proč si neudělat jednoduché zobání k zelenině či tortilovým chipsům.
Potřebujete:
- 1 hrst cizrny - tu v nálevu
- půlku menší dýně hokaidó
- 1 stroužek česneku
- cca 7 půlek sušených rajčat v oleji
- 1 lžíci tahini pasty
- sůl
- pepř
- 1 lžička římský kmín
- 1 lžička mletý koriandr
- citrónová šťáva
- olivový olej
Dýni si vydlabeme a nakrájíme na kousky. Dáme do pekáčku, zakápneme olejem a osolíme. Vložíme do trouby a upečeme do měkka. Mezitím si připravíme zbytek surovin. Na suché pánvi necháme rozvonět římský kmín a koriandr. Ostatní suroviny si dáme do mixéru, přihodíme opečenou dýni a kmín s koriandrem. Zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou a mixujeme dohladka. Pokud by se nám to zdálo příliš husté, přidejte olej (klidně i ten z rajčat). Před podáváním pokapeme olejem, posypeme paprikou a trochou mletého koriandru.
Žádné komentáře:
Okomentovat