Oslavy Silvestra se blíží jako sněhová koule:-) Už máte rozmyšleno, co připravíte jako delikatesu na společný stůl?
Co třeba jeden vyzrálý Hermadur od Krále sýrů a olivovou tapenádu s kapary a štipkou česneku? Můžete jej natřít i na teplou bruschetu a k tomu sýr zakousnout anebo si udělat jen sýrové jednohubky, záleží jen na vás, jak si to vychutnáte.
Na menší sklenici tapenády:
- 1 malá sklenička černých oliv bez pecek
- 2 lžičky naložených kaparů
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- citrónová šťáva
- sůl a pepř
Olivy si slijte a nechte chvíli okapat. Do mixovací nádoby vložte kapary, oloupaný česnek, olivy, olivový olej a lžičku citrónové šťávy. Osolte a opepřete. Umixujte dohladka. Barva nebude úplně oku lahodící, ale to udělají ty rozmixované olivy. Věřte, že chuť vám to jistě vynahradí.
Další
tipy na párování sýrů s delikatesami nebo vínem najdete na
Sýrové etiketě Krále Sýrů (www.kralsyru.cz).
Tento recept byl
vytvořen pro Krále Sýrů.
Žádné komentáře:
Okomentovat