pátek 16. prosince 2016

Olivová tapenáda s kapary

Oslavy Silvestra se blíží jako sněhová koule:-) Už máte rozmyšleno, co připravíte jako delikatesu na společný stůl? 

Co třeba jeden vyzrálý Hermadur od Krále sýrů a  olivovou tapenádu s kapary a štipkou česneku? Můžete jej natřít i na teplou bruschetu a k tomu sýr zakousnout anebo si udělat jen sýrové jednohubky, záleží jen na vás, jak si to vychutnáte.

Na menší sklenici tapenády:
  • 1 malá sklenička černých oliv bez pecek
  • 2 lžičky naložených kaparů
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citrónová šťáva
  • sůl a pepř

Olivy si slijte a nechte chvíli okapat. Do mixovací nádoby vložte kapary, oloupaný česnek, olivy, olivový olej a lžičku citrónové šťávy. Osolte a opepřete. Umixujte dohladka. Barva nebude úplně oku lahodící, ale to udělají ty rozmixované olivy. Věřte, že chuť vám to jistě vynahradí.

Další tipy na párování sýrů s delikatesami nebo vínem najdete na Sýrové etiketě Krále Sýrů (www.kralsyru.cz). 

Tento recept byl vytvořen pro Krále Sýrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat