Když mi dorazil obří balík dobrot od Emco vrhla jsem se na soutěž, kterou pořádá. A to je vymyslet nějaký recept, kde použijete jejich vločky. Řekla jsem si, že sladkého bude plno a tak vymyslím něco slaného. Padl nápad na pizzu, kterou máme doma rádi a tak jsem udělala zdravější variantu, kde se místo mouky použijí právě vločky. Nedělala jsem klasickou velkou, ale asi 6 malých pizz. Je to i ideální recept na snídani, kde použijete vlastně vše, co máte rádi.
Na šest malých pizz:
- 3 šálky jemných Emco vloček
- 1 šálek vlažného mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- půl lžičky kypřícího prášku
náplň:
- rajčata v plechovce
- česnek
- tymián a bazalka
- mozzarella
- šunka
- tuňák v plechovce
- paprika ...
2 šálky ovesných vloček namixujte na "mouku." Zbytek vloček pak dejte do mísy, kam přidáte mléko, kypřící prášek, sůl, olivový olej a namleté vločky. Zpracujte do hladkého těsta a nechte v lednici alespoň půl hodiny uležet. Pokud máte těsto moc tekuté, přidejte ještě namleté vločky, pokud moc hutné přidejte mléko, či vodu. Těsto rozdělíme na 6 stejných kuliček, které vyválíme na tenčí placky.
Z rajčat v plechovce, česneku a koření si uděláme omáčku, kterou potíráme těsto. Poklademe šunkou, či tuňákem. Obložíme zeleninou dle libosti a navrch dáme mozzarelu. Pečeme dozlatova na 180°C
Žádné komentáře:
Okomentovat