Upss, to už je zase březen? Nějak nestíhám ten kalendář sledovat a koukám, že v únoru jsem nepřidala jediný recept, hanba mi. Dneska se s Vámi podělím o recept na mangový dort, tedy spíše dort s mangovým krémem.
Dělala jsem ho na Valentýna, který teda až tak neprožíváme. Ale kytky mám ráda a zítra je MDŽ, viď Kubo a v Kafe Kytka mají krásné květiny (haha, jsem zvědavá jestli si to přečte:)) Takže ideální dort k zítřejšímu MDŽ:-)
Teď už k dortu. Korpus jsem připravovala osvědčený, a to podle receptu na Black forest cake, tak mrkněte sem. Udělala jsem si ho dopoledne, aby do večera pěkně vychladl. Krém jsem taky dělala dopředu, aby mi trochu ztuhnul.
Na krém:
- 1 mascarpone
- 1 šlehačka
- 100g másla - povoleného
- cukr moučka
- mangové pyré - stačí asi z půlky manga
Mascarpone jsem spolu s cukrem, šlehačkou a máslem vyšlehala v hladký krém. Poté jsem už jen ručně vmíchala mangové pyré, které připravíte jen rozmixováním manga.
Celý dort jsem rozřízla na tři části a postupně jsem naplnila krémem. Nechala jsem i kus krému na pomazání kolem dortu. Hotový dort dáme do lednice ztuhnout ideálně přes noc. Před podáváním dle fantazie nazdobíme. Já použila mango, jahody a plátky kokosu.
2 komentáře:
Dobrý den, dort jsem zkoušela a byl moc dobrý, jen se chci zeptat - opravdu se vám z daného množství surovin na těsto podaří korpus rozříznout dvakrát? Neměla jste větší množství těsta? Pekla jsem ho už dvakrát a vždy byl velmi nízký.
Děkuji za komentář,
Hanka
Je to z male formy
Okomentovat