Ráda experimentuji a máme rádi tradiční hummus, ten z cizrny. Takže bylo na čase vyzkoušet ten z červené čočky. Můžete jej pak použít jako pomazánku na topinky, nebo jako dip k zelenině. Je to rychlovka, protože loupaná červená čočka je uvařená v cukuletu.
Na 4 porce
- 1 šálek červené loupané čočky
- sůl, pepř
- 2 lžičky tahini pasty
- 1 lžička římského kmínu
- olivový olej
- hrst čerstvého koriandru
- citrónová šťáva
Čočku si uvařte dle návodu na pytlíku, hlavně ji nezapoměňte osolit. Nebo ji povařte ve vývaru. Hotovou čočku slijte, pokud tam zbyla nějaká voda. Přendejte do mixéru a přidejte zbylé ingredience podle seznamu. Umixujte dohladka. Na závěr ochuťte citrónovou šťávou, případně dosolte. Podávejte ideálně ještě vlažné.
Žádné komentáře:
Okomentovat