Venku jaro, zeleno, ale občas i pořádně vedro. Připravme si tedy rychlou omáčku na těstoviny, kterou můžete použít i jako pomazánku či jako pesto k zelenině. Ideální rychlovka do vedra, jako panuje momentálně venku.
Na 4 porce:
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1 kelímek ricotty
- hrst čerstvé bazalky
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- citrónová šťáva
- malá hrst parmezánu, či gran moravie
Hrášek si spaříme horkou vodou, aby nám změkl. Když bude měkký, přendáme jej do mixéru. Přidáme zbylé ingredience a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme citrónovou šťávou. Zamícháme ještě do horkých těstovin nebo podáváme jako pomazánku na topinky.
Žádné komentáře:
Okomentovat