Od té doby, co jsme si domů pořídili zmrzlinovač, zkouším různé varianty. Tentokrát padl recept na nanuky alá Míša, nebo Kuba, jak chcete. Tyhle máme nejradši, tvarohové s čokoládovou polevou.
Jen bych potřebovala trik/tip, jak na zmrzlinu ve zmrzlinovači, aby nepřemrzala na stěny nádoby. To už pak většinou nebývá použitelná a je děsně tvrdá a přemrzlá.
Moje varianta je následující: na cca 8 nanuků
- 250g tvarohu ve vaničce
- 200g zakysané smetany
- 200ml šlehačky
- 1 vanilkový cukr - používám od Amylonu (ale teď jsem zjistila, že zkrouhli gramáž o třetinu. Pytlíčky bývaly 23g, teď má jeden 8g a je za stejnou cenu:-D)
- cukr moučka dle chuti
Na polevu
- čokoláda
- kokosový olej
Všechny ingredience dáme do robota a necháme vyšlehat. Poté přendáme do zmrzlinovače a necháme chladit. Pokud zmrzlinovač nemáte, dejte rovnou do tvořítek na nanuky. Po ztuhnutí vyndejte z mrazáku a nechte chvíli povolit. Máčejte v rozpuštěné čokoládě s kokosovým olejem. Poleva by měla hned ztuhnout, protože jsou nanuky zmrzlé.
Krásný!!
OdpovědětVymazatJá teď zkoušela jahodového "Míšu" a byl hned pryč :o)