úterý 27. června 2017

Domácí "Míša" nanuky


Od té doby, co jsme si domů pořídili zmrzlinovač, zkouším různé varianty. Tentokrát padl recept na nanuky alá Míša, nebo Kuba, jak chcete. Tyhle máme nejradši, tvarohové s čokoládovou polevou. 


Jen bych potřebovala trik/tip, jak na zmrzlinu ve zmrzlinovači, aby nepřemrzala na stěny nádoby. To už pak většinou nebývá použitelná a je děsně tvrdá a přemrzlá.

 Moje varianta je následující: na cca 8 nanuků

  • 250g tvarohu ve vaničce
  • 200g zakysané smetany
  • 200ml šlehačky
  • 1 vanilkový cukr - používám od Amylonu (ale teď jsem zjistila, že zkrouhli gramáž o třetinu. Pytlíčky bývaly 23g, teď má jeden 8g a je za stejnou cenu:-D)
  • cukr moučka dle chuti
Na polevu
  • čokoláda
  • kokosový olej
Všechny ingredience dáme do robota a necháme vyšlehat. Poté přendáme do zmrzlinovače a necháme chladit. Pokud zmrzlinovač nemáte, dejte rovnou do tvořítek na nanuky. Po ztuhnutí vyndejte z mrazáku a nechte chvíli povolit. Máčejte v rozpuštěné čokoládě s kokosovým olejem. Poleva by měla hned ztuhnout, protože jsou nanuky zmrzlé.

1 komentář:

  1. Krásný!!
    Já teď zkoušela jahodového "Míšu" a byl hned pryč :o)

    OdpovědětVymazat