Je to moje premiéra, tak se s vámi podělím o její recept. Myslím, že jako letní dortík úplně ideální. Lehký a nadýchaný jako vánek. Jen je nutné jej ještě tentýž den sníst, protože ráno byste z ní měli jen mokrý flek na talíři:-) Skládá se jen ze dvou ingrediencí.
Potřebujete:
- 4 bílky
- 200g cukru krupice
Náplň:
- 2 kelímky šlehačky
- ovoce na ozdobu
Nejprve si předehřejte troubu na 150°C, já použila horkovzduch. Do mísy si dejte bílky se špetkou soli a začněte šlehat při nižších otáčkách, postupně přidávejte. Až sníh zbělá, po lžících zašlehejte cukr, cca tak na 4-5x to vyjde.
Poté nechte šlehat ještě 5 minut, aby se cukr zcela rozpustil. Plech vyložte pečícím papírem a přendejte sníh. Udělejte dvě ledabylá kola (hromady), měla by být aspoň trochu stejná a dejte sušit do trouby na 2 a čtvrt hodiny. V žádném případě neotvírejte troubu. Po dopečení nechte troubu stále zavřenou, ale vypněte. Nechte vychladnout, klidně i 3 hodiny. Já pekla večer, takže jsem Pavlovu nechala přes noc v troubě.
Poté nechte šlehat ještě 5 minut, aby se cukr zcela rozpustil. Plech vyložte pečícím papírem a přendejte sníh. Udělejte dvě ledabylá kola (hromady), měla by být aspoň trochu stejná a dejte sušit do trouby na 2 a čtvrt hodiny. V žádném případě neotvírejte troubu. Po dopečení nechte troubu stále zavřenou, ale vypněte. Nechte vychladnout, klidně i 3 hodiny. Já pekla večer, takže jsem Pavlovu nechala přes noc v troubě.
Teď už stačí jen vyšlehat šlehačku dotuha a navrstvit na první "korpus," dát nakrájené ovoce, přikrýt druhým "korpusem" a opět šlehačka a ovoce. Na závěr můžete ještě zasypat moučkovým cukrem.
Dejte tak na 2 hodinky odležet do lednice a poté zbaštěte:-) Lepší je nechat trochu odležet v lednici, korpus hezky zvláční a nasákne šlehačku. Do druhého dne určitě nevydrží!
Dejte tak na 2 hodinky odležet do lednice a poté zbaštěte:-) Lepší je nechat trochu odležet v lednici, korpus hezky zvláční a nasákne šlehačku. Do druhého dne určitě nevydrží!
Žádné komentáře:
Okomentovat