Nadýchaný a lehoučký, takový se mi právě včera povedl. Nic složitého a dokonce i nepečeného a je to raz dva hotové.
Na jednu dortovou formu:
- 500g tvarohu
- 250g mascarpone
- 1 kelímek šlehačky
- půl pytlíku želatiny v prášku
- 1dcl mléka či smetany
- 3-4 lžíce cukru
- 250g oblíbených sušenek, já použila máslové (typově BeBe)
- 2 lžíce Amareta (nemusí být)
Želatinu zalijte mlékem. Do mísy vyklopte tvaroh, šlehačku, mascarpone, přidejte cukr a amareto. Vyšlehejte v nadýchanou hmotu. Nabobtnanou želatinu přiveďte těsně pod bod varu. Kus krému odeberte a přidejte k želatině. Poté přidejte ke zbytku krému. Zamíchejte.
Formu jsme vystlala sušenkami, jen jsem je trochu podrtila v ruce a víceméně nasypala na dno. Kolem dokola jsem pak vystlala sušenkami. Nalijte krém, zarovnejte a dejte alespoň přes noc chladit do lednice. Před podáváním ozdobte dle fantazie.
Žádné komentáře:
Okomentovat