čtvrtek 9. listopadu 2017

Nejlepší tvarohová bábovka

 
Tuhle bábovku peču od dob prvních Restaurant day, které se konaly v Liberci. Prvně jsem ji ochutnala od Terky z blogu životoč.cz (teď k ní mrkněte, má tam krásné fotky a povídání z Islandu) a byla úžasná. Vláčná, nedusivá a po tvarohu příjemně nakyslá. Řekla mi, že ho má z webu Apetit a tak jsem se ji pokusila několikrát upéct a vždy to vyšlo perfektně. 



No, ale abych nekopírovala recept, trošku jsem jej upravila podle možností a naplněnosti lednice a spíže. Na jednu bábovkovou formu potřebujete: (používám silikonovou a je to nejlepší forma, jakou jsem kdy měla, díky Káčo a Terko:-))


  • 4 vajíčka, ideálně domácí, to budete mít bábovku krásně žlutou
  • 170g cukru - spíš dejte, jak moc sladké máte rádi
  • 200g dětské krupičky
  • 1,5 dcl oleje či másla (s tím to bude o chlup lepší)
  • 500g tvarohu ve vaničce
  • půl pytlíku prdopeče
  • pokud chcete, tak třeba borůvky do těsta  - nemusí být
  • kůra z půlky citronu
Vajíčka společně s cukrem a olejem vyšleháme po pěny. Přidáme tvaroh, citr. kůru, krupičku a prášek do pečiva. Vše scmícháme do hustější konzistence a podle potřeby dáme ovoce. Přelijeme do formy - pokud máte silikonovou, nemusíte ničím vymazávat ani vysypávat, pokud ne udělejte klasicky (olej+mouka). Dáme péct do vyhřáte trouby na 160°C na cca 40 min, spíše hlídejte podle vaší trouby. Podáváme s kopcem domácí šlehačky:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat