Dá se říct, že na čokoládě ujíždím pořád. Na jakékoliv a tak když něco peču, dost často to obsahuje čokoládu:-) Úplně si nepochutnám na té vysokoprocentní jako je 80% a výše, ale 50%-70% je asi ideál. Nepohrdnu ani plněnou Ritter sportkou, občas nějakou Milkou... ale se Studentskou pečetí u mě nepochodíte:-D No toť k čokoládě vše.
Včera jsem upekla brownie muffiny, recept na brownie tu je, ale tak proč ho sem nedat v této formě. Jsou doplněny lyofilizovanými malinami (sušené mrazem) od Mixit. Ale ani s čerstvými neuděláte chybu.
Na 11 ks (no nevyšlo to na přesných 12 ks)
- 120g čokolády 50% a výše
- 120g cukru moučka - o trochu méně neuškodí
- 120g másla - pokojové teploty
- 80g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička prdopeče
- 2 vejce
Změklé máslo si vyšleháme s cukrem dohladka, postupně přidáváme vejce, až se obě krásně zašlehají. Čokoládu si roztopíme a vlažnou přidáme do vaječné směsi, promícháme. Přidáme zbytek surovin a necháme šlehat do hladkého nadýchaného těsta. To těsto bude fakt výborné i jen samotné.
Troubu si předehřejte na 170°C. Do formy na muffiny dejte papírové košíčky a rovnoměrně rozdělte. Přidejte maliny, které zapíchněte úplně do těsta, aby nekoukaly. Jinak je spálíte. Pečeme 12-15 minut. Strukturou by měly být brownie muffiny mokré, jakože nedopečené.
👍🏻
OdpovědětVymazatAle nedoporučuji mražené a čerstvé ovode dávat do těsta těsto se pak nedopeče
Vymazat