čtvrtek 15. února 2018

Plněný lilek

Už tu dlouho nebyl slaný recept, takže si připravte lilek a hurá na to. Hodí se to jako příloha třeba k masu, nebo jej můžete sníst i samotný se salátem či si k tomu uvařit pár brambor.

Na jednu porci
  • 1 lilek
  • 4 sušená rajčata
  • půl kelímku ricotty
  • půlka cibule
  • 100g sýru Niva
  • olej, sůl, pepř
  • šťáva z půlky citronu
Lilky si rozřízněte na půl a vydlabte dužinu. Spíš Vám to půjde lépe nožem. Vydlabané lodičky osolte, opepřete a zakápněte trochou oleje. Strčte na chvíli do vyhřáté trouby na 180°C. 



Mezitím si připravte náplň. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte, přidejte pokrájená rajčata a dužinu z lilku. Chvíli opékejte a pak přidejte ricottu a citrónovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Hotovou směsí naplňte lilky a posypte nastrouhanou Nivou. Zapékejte cca 15-20minut.

Žádné komentáře: