čtvrtek 8. února 2018

Ricottový chlebíček

 Jak koukám, je tu už únor...děsně to letí. Zítra mě čeká poslední den v práci a pak zasloužené volno alá mateřská. Beru to trochu s rezervou to "volno" :-) Ale tak snad chvíli ano a pak to začne a budu v jednom kole:-D a třeba blog i trochu ožije. Včera jsem pekla, po dlouhé době zase něco jiného. Byla to teda docela improvizace, ale napsala jsem si kolik jsem čeho dávala a vyšlo to skvěle. Chlebíček je fakt chutný, vláčný a jako bonus výborný.


Na jednu formu potřebujete (na biskupský chlebíček)
  • 250g ricotty
  • půl hrnku hladké mouky
  • hrnek dětské krupičky
  • hrnek cukru
  • 2 vejce
  • půl hrnku oleje/másla
  • 2 lžičky prodopeče
  • 2 lžíce kukuřičného(brambrového) škrobu
  • šťáva z 1,5 citronu
  • hrnek borůvek/malin (měla jsem mražené borůvky)
  • hrst mandlí - plátků
V míse si nejprve smícháme tekuté suroviny s cukrem. Pořádně rozšleháme, abychom měli nadýchanou hmotu. Poté přisypeme mouku, krupičku, škrob a prdopeč. Opět zamícháme dohladka, abychom tam neměli žádné "žmolky." 


Vmícháme borůvky. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme mouku, nebo použijeme pečící papír. Těsto rovnoměrně rozprostřeme po formě a hojně posypeme třeba ještě burůvkami a mandlemi. Pečeme na 180°C cca 45-60 minut ve vyhřáté troubě. Ideálně do zezlátnutí. Propečení můžeme vyzkoušet i špejlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat