čtvrtek 29. listopadu 2018

Perníčkový sirup


Už dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet a kdy jindy než před Vánoci se do něj pustit. Určitě dobře poslouží jako jedlý dárek, pokud dáte lahvičce trochu slavnostnější vzhled. 

Doma ho využijete třeba do kafe, kakaa nebo i na pečení. Myslím, že ani polít vafle či lívance se s ním stydět nemusíte.



Na cca 0,5l sirupu
  • 2,5 hrnku vody 
  • 1 a kousek hrnku cukru, můžete zkusit i třtinový
  • 1 lžička tobolek kardamomu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička hřebíčku
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru (nedávala jsem)
  • 2 svitky celé skořice
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 2 hvězdičky badyánu

Vodu s cukrem dejte do kastrůlku a cukr nechejte úplně rozpustit. Poté přidejte veškeré koření a vařte do konzistence sirupu, 12-15 min. Přeceďte přes jemné sítko do lahve a nechte vychladnout. Skladujte v lednici. Myslím, že Vám vydrží i měsíc, ale dřív ho stejně spotřebujete:-)

...a jedna zákulisní fotka:-) Máte rádi fotky ze zákulisí? Já ráda koukám, jak a kde kdo fotí.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat