středa 20. ledna 2021

Ořechová bábovka s perníkem a čokoládou

Ahoj všem v novém roce:-) Jak jste si užili Vánoce? U nás to proběhlo vcelku v poklidu i s rodinou. Naposledy jsem se zde hlásila v říjnu, pěkná ostuda jsem...ale nějak mě ten blog už tolik nenaplňuje a mám pocit, že je to tu už přehlceno. Ale asi tu čas od času zase něco napíšu. 
 
Zkusím sem dát třeba více tipů na výlety, kavárny...nebo bych mohla sepsat i článek o chlebu, který už peču přes rok a řekla bych, že ho mám už trochu v ruce, byl by zájem? Klidně dejte vědět do komentářů i tipy na články, které by vás zajímali...ale nedělám si iluze, že někdo napíše:-D

Jsem momentálně více aktivní na instagramu, tak koukněte tam. Ale dnes vám dám recept na bábovku, kterou mám tedy připravenou už z jara, hmm.

  • Hrnek mletých ořechů 
  • Hrnek hl.mouky 
  • Půl hrnku cukru 
  • 3 vejce 
  • Půl hrnku oleje 
  • Půl hrnku mléka 
  • Půl balíčku kypřícího prášku 
  • 2 lžičky perníkového koření 
  • dvě hrsti nasekané čokolády  

Troubu si předehřejte na 180° a připravte si bábovkovou formu.

Celá vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, trvá to tak 5-8minut. Vedle v míse si smíchejte suché ingredience, postupně přidejte ty mokré. Nakonec vše opatrně vmíchejte do vyšlehaných vajec. Čokoládu dejte až nakonec. Vše přelijte do připravené formy, já ji nevymazávám, mám silikonovou a dejte péct tak na 40 minut. Poté zkontrolujte špejlí propečenost. Pokud zůstává těsto na špejli, nechte ještě chvíli péct.

Žádné komentáře:

Okomentovat